Plastic tasjes niet langer gratis: stap over op papier

Sinds 1 januari 2016 is het in heel Europa verboden om gratis plastic tasjes te verstrekken bij verkoop aan de kassa. Plastic tassen voor reclame en promotionele doeleinden mag dus wel, mits niet gecombineerd met verkoop van producten. Maar waarom zou je? Papier is een goed alternatief.

geen plasticHet verbod op gratis tassen geldt voor alle soorten: van plastic draagtassen tot tassen met plastic coating, voering of andere plastic onderdelen. Luxe papieren draagtassen met laminering (een dun glimmend laagje dat de buitenkant bedekt, tegen vocht) vallen hier ook onder.

Ben je een zelfstandig ondernemer die bij kassaverkopen tassen gebruikt, dan vormt dit een probleem. Je kunt je plastic tassen nog wel slijten voor een vergoeding. Maar beter nog is het om te gaan werken met papieren tassen die je kunt meegeven. Duurzame materialen als alternatief zijn de beste oplossing om het gebruik van plastic te stoppen en het milieu te sparen.

De OndernemersBag Goodie Bag: zonder plastic

Onze eigen tas is al van 100% papier gemaakt, zonder plastic bestanddelen. We bieden deze goedgevulde Goodie Bags gratis aan! Als jij als event organisator een aantal tassen van ons wil uitdelen, betaal je er dan ook niet voor. Heb je hier interesse in? Stuur ons dan een bericht. Met OndernemersBag kun je met een gerust hart in zee, wetend dat wij slechts gebruik maken van duurzame materialen voor onze tassen.

Blogartikelen geschreven door OndernemersBag. Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief:


One thought on “Plastic tasjes niet langer gratis: stap over op papier

  • maart 3, 2021 om 5:20 pm
    Permalink

    Ik vind papieren draagtassen ook een goed alternatief. Ook merkte ik in mijn omgeving dat men gemakkelijk omschakelde. Daarnaast zie ik ook steeds vaker dat men zijn eigen tassen meeneemt bij het boodschappen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *