Apps voor zzp’ers deel 4: veilig ondernemen

In dit vierde en laatste deel nemen we het veiligheidsaspect onder de loep. Niet alleen je desktop computer moet goed beveiligd zijn, ook je tablet of smartphone verdienen aandacht. Een sterk wachtwoord is een goed begin. Apps haal je alleen uit officiele app-stores om te zorgen dat je geen malware installeert. Maar ook apps zelf kunnen je smartphone beveiligen.

AppsApps voor bescherming
Wie heeft er geen firewall en/of virusscanner? Neem nu de gratis app AVG voor Android. De functionaliteit is wel beperkter dan de desktop versie. De app kan een verdacht bestand zien, maar scant niet je hele telefoon of tablet. Hij kan niet kijken of de andere apps die je geinstalleerd hebt wel deugen. In principe zijn er vergeleken met de desktop-PC markt nog maar weinig mobiele virussen en andere kwaadaardige programma’s, maar naarmate de tijd verstrijkt zal dit veranderen. Dus waarom zou je niet nu alvast je veiligheid waarborgen?

Alternatieven: Panda Mobile Security en Bitdefender.

Apps voor veilige WiFi
Een VPN-verbinding zorgt ervoor dat je online acties versleuteld worden verstuurd. Het is een extra muur, een verdedigingslinie tussen je telefoon en het netwerk. Je kunt kiezen uit F-Secure Freedome, Tunnelbear en Hideman VPN. Let wel dat je hier niets aan hebt als je een onveilige app gebruikt. VPN beschermt je gegevens terwijl ze worden vervoerd, niet wanneer ze zijn opgeslagen op je telefoon of in de cloud.

Apps voor wachtwoorden
Het is belangrijk om sterke, complexe wachtwoorden te gebruiken. Maar ja, die ga je natuurlijk vergeten. Niet met de app LastPass. Deze wachtwoordmanager is een virtuele kluis die al je wachtwoorden opslaat. Veilig. Je hoeft alleen maar een hoofdwachtwoord in te stellen. Met één klik kun je alle websites en accounts opslaan en openen wanneer je een wachtwoord en gebruikersnaam nodig hebt. Het fungeert een beetje zoals AutoAanvullen in je browser, maar dan beveiligd. Wanneer je voor het eerst je wachtwoord invoert, vraagt LastPass of je wil dat de app je inlog en wachtwoord bewaart. Die informatie wordt versleuteld opgeslagen. Voer je later je hoofdwachtwoord in, dan kun je met een druk op de knop ook al je opgeslagen wachtwoorden invoeren, zonder ze uit je hoofd te hoeven leren. Veilig en slim. LastPass is trouwens ook voor desktop PC een aanrader.

Alternatieven: 1Password , Dashlane en SecureSafe.

[layerslider id=”2″]

Apps voor je back-up
Met een back-up kun je je computer herstellen als er iets kritiek misgaat met je bestanden. Maar wat als je smartphone of tablet wordt gestolen, of je verliest hem? Super Backup zet alles op je smartphone weg op een veilige locatie. Alternatieven zijn G Cloud Backup, App Backup & Restore en Backupify.

App voor privacy
Met Silent Phone kun je beveiligde video-gesprekken, tekstberichten en databestanden versturen. (tot 100 MB)

Wil je zzp’er worden? Wij geven je graag advies. Neem contact op.

Blogartikelen geschreven door OndernemersBag. Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief:


2 thoughts on “Apps voor zzp’ers deel 4: veilig ondernemen

 • januari 29, 2017 om 9:06 pm
  Permalink

  Kwam jullie tegen via Google… silent phone maar eens proberen.

  Bedankt voor het delen!

 • november 16, 2017 om 11:53 am
  Permalink

  Hi Michael,
  Dank je wel voor je reactie en de tip. Ook de moeite waard om te proberen inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *