wim2

Wim van Gessel is een energieke 50-plusser, woonachtig in Lopik. Zijn bedrijf biedt steun en advies aan administratiekantoren met fiscale en belasting problemen in de dagelijkse praktijk.

Waarom ben je ondernemer geworden?

Ik ben een bevlogen fiscalist en had het gevoel dat administratiekantoren beter bediend konden worden. Vanuit die gedachte ben ik begonnen. Ik heb geen grote inspirator, maar op LinkedIn volg ik Richard Branson, een Britse zakenman. Een charismatisch man die risico’s durft te nemen en dingen ‘anders’ wil doen.

Hoeveel uren steek je wekelijks in je onderneming?

Geen idee. Dat is zo wisselend. Zeker vorig jaar zat ik nog wel eens stil. Dat kwam met name omdat ik met helemaal niets ben begonnen.

Wat is jouw core business en waarom denk je dat prospects bij jou diensten/producten af moeten nemen?

Ik ben betrokken bij de zakelijke problematiek van klanten maar ik ben ook heel sterk in de persoon van de klant geïnteresseerd. Dat komt mede omdat ik van nature nieuwsgierig ben en heel graag mensen wil leren kennen. Ik probeer de klant vooraf rust te geven in zijn portemonnee door voor elke opdracht zoveel mogelijk vooraf een vaste prijs af te geven. Vervolgens probeer ik de klant veel aandacht en service te geven.

Wat zijn de grootste problemen waar je mee worstelt?

Altijd komt de vraag terug: hoe benader ik klanten op zo’n manier dat ik uitblink en boven de concurrentie uitsteek? Dat ik niet word gezien als een nummer, het zoveelste exemplaar van dezelfde soort. Dat is voor mij een eeuwigdurend gevecht.

Gebruik je social media?

Ik was ooit een professioneel digibeet. Wist niets van social media. Maar gaandeweg heb ik ontdekt dat social media een onmisbaar medium is voor de profilering van de eigen onderneming. Nu ben ik inmiddels te vinden op alle mainstream social media.

Wat is je toekomstperspectief?

Inmiddels heb ik ervaren dat klanten oprecht ‘blij’ met mij zijn en dat geeft mij vertrouwen in de toekomst. Hoe die toekomst zich zal ontvouwen weet ik niet. Ik werk alleen en ben dus super flexibel als het gaat om nieuwe ontwikkelingen. Nog geen uitgewerkte plannen.

Wat is jouw strategie?

Strategie is er wel degelijk, maar die hou ik liever nog even voor mezelf. Plannen zat, maar niet alles wil ik gelijk openbaar maken.

Voor welke risico’s wil je andere ondernemers waarschuwen?

De vrijheid. Dat is mijn grootste valkuil geweest. Kweek discipline en geef je ondernemersleven een structuur. Dit heb ik in het begin niet gedaan, waardoor er weinig gebeurde. Dat heeft mij serieus veel tijd gekost. Ik wil andere ondernemers op het hart drukken: maak niet dezelfde fout.

Bedrijfsnaam: Omnium Fiscaal Advies
Dienst: Ondersteuning fiscale problemen van administratiekantoren
Locatie: Lopik en Schoonhoven (flexplek)
Rechtsvorm: Eenmanszaak
Hoelang: 1.5 Jaar
Website: www.omniumfiscaaladvies.nl

Wil je ook een interview plaatsen op onze website? Laat het ons hier weten en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de voorwaarden te bespreken.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en nieuwe interviews? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan ook GRATIS het E-boek ‘Social Media voor Ondernemers‘.