Saskia

Saskia Maarse is getrouwd met Arjen, heeft 2 kinderen en is grafisch vormgever. Ze neemt opdrachten aan en maakt ook haar eigen projecten. Haar laatste project is ‘Boek Tutti frutti’, een twee-talig (NL/EN) boek over ondernemers van diverse nationaliteiten die hun droom hebben waargemaakt in Nederland.

Saskia, wat zijn de grootste problemen waar je tegen aan bent gelopen met je onderneming?

De regelmaat van opdrachten. Soms zijn er veel opdrachten achter elkaar en op andere momenten is het weer rustig. Daarom houd ik ook van eigen projecten, dat houdt me scherp, actief en het is ook heel spannend omdat je vooraf niet weet of het een succes wordt of niet.

Gebruik je sociale media?

Voor Tutti frutti gebruik ik veel sociale media als Facebook, Twitter, Linkedin en schrijf regelmatig nieuwsbrieven en blogs.

Hoe zie je de toekomst voor jou in? Heb je een strategie en hoe pak je het aan om deze te realiseren?

Ik onderneem vanuit intuïtie. Er komt iets op mijn pad, dat brengt me op een idee en als dat in mijn hoofd blijft hangen, doe ik er iets mee. Ik zoek meestal mensen waar ik mee samen kan werken. Door samen te brainstormen kom je vaak tot een plan van aanpak. Daarna is het een kwestie van doen en wijzer worden door vallen en opstaan.

Wat voor advies zou je geven aan andere ondernemers?

Blijf altijd recht op je doel afgaan. Als het niet lukt op de ene manier probeer het dan op een andere manier, geef nooit op en laat je niet gek maken door wat anderen zeggen. Omarm tips en adviezen, maar bedenk wel dat je het altijd zelf moet doen.

Saskia zoekt ondernemers die hun verhaal willen vertellen.

Bedrijfsnaam: Studio Odijk
Dienst: Grafisch Ontwerp
Locatie: Zeewolde
Rechtsvorm: Eenmanszaak
Hoelang: 10 Jaar
Website: www.boektuttifrutti.nl

Wil je ook een interview plaatsen op onze website? Laat het ons hier weten en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de voorwaarden te bespreken.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en nieuwe interviews? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan ook GRATIS het E-boek ‘Social Media voor Ondernemers‘.