Sabine Schijff is moeder van 3 kinderen en heeft vorig jaar samen met haar man, Rafael Schijff, RSS Nano Coatings opgericht. Naast RSS NanoCoatings hebben ze ook een eigen ICT bedrijf.

Waarom ben je ondernemer geworden?

De vrijheid van zelf beslissingen nemen, je eigen koers kunnen varen en echt werken voor je eigen portemonnee. Mijn ouders waren gedeeltelijk een voorbeeld voor ons. Zij hebben bijna 10 jaar een eigen camping gerund. Daarom hebben we besloten toen we beide werkloos zijn geraakt, om vanuit een UWV uitkering een eigen bedrijf te starten. Wij hadden al een ondernemingsplan, wij zagen dit als een grote kans en hebben ons ICT bedrijf, Kemyo, opgericht. Toen wij 2 jaar geleden in aanraking kwamen met NanoCoatings, zagen wij hier zoveel mogelijkheden en marktpotentie in dat ons ondernemersbloed weer begon te borrelen. Na ongeveer 1 jaar zelf testen en het uitvoeren van een marktonderzoek, hebben wij RSS NanoCoatings
opgericht.

Wat zijn de grootste problemen waar je tegen aan bent gelopen?

Het voorfinancieren van alle investeringen. Omdat NanoCoatings nog vrij nieuw is op de Nederlandse markt, willen veel klanten eerst zelf testen voordat zij het product opnemen in hun assortiment. Daardoor moeten wij veel voorfinancieren en investeren in proefzettingen. Om een startkapitaal bij elkaar te krijgen hebben wij een Crowdfund project gestart met een Crowdfund platform. Wij hebben hier heel veel hulp bij gehad om een goed ondernemingsplan met de juiste financiële cijfers op te maken. Wij hadden een bedrag van 75.000 aangevraagd. De markt heeft heel duidelijk laten weten dat zij vertrouwen hebben in onze producten en in RSS NanoCoatings want in 47 uur was ons volledige bedrag al gefund. We zijn alle investeerders heel erg dankbaar voor het gestelde vertrouwen.

Gebruik je sociale media?

Niet genoeg. Wij delen soms nieuwsberichten via LinkedIn, FB en op onze Website maar wat voor ons vooral het lastigste is, is het tijdsgebrek. Wil je echt wat uit de sociale media halen, dan moet je het ook goed bijhouden en regelmatig wat posten, en dat is erg lastig om gestructureerd te doen.

Hoe zie je de toekomst voor jou in? Heb je een strategie en hoe pak je het aan om het te realiseren?

Erg goed! Wij geloven er in dat NanoCoatings de toekomst is en dat wij aan het begin van het NanoCoatings tijdperk staan. Wij hopen hierop mee te kunnen liften en er een stabiel en goedlopend bedrijf van te maken. Wij hebben diverse partijen om ons heen verzameld om ons doel te bereiken. Zo hebben wij een partij die met ons meedenkt op marketing gebied, een bedrijfsadviseur en wij proberen goede samenwerkingsverbanden te creëren met bedrijven die aanvullende kennis hebben. Ik geloof in samenwerken en dat je veel beter en stabieler kunt groeien als je je kennis en krachten bundelt, dan wanneer je alles zelf wil doen en het wiel opnieuw moet uitvinden.

Als ondernemer, voor welke risico wil je andere ondernemers waarschuwen?

Reken jezelf niet te makkelijk rijk. Als ondernemer moet je een lange adem hebben en veel investeren om hier op de lange termijn de vruchten van te kunnen plukken. Een opdracht is pas opdracht als er een ondertekende offerte is en niet als iemand enthousiast is over je product.

Wat voor advies zou je geven aan andere ondernemers?

Geloof in wat je doet en blijf altijd eerlijk! Als jij gelooft in wat je doet, dan zien je klanten dat ook en besmet je hun met jouw enthousiasme.

Bedrijfsnaam: RSS NanoCoatings BV
Dienst: Verkoop van NanoCoatings
Locatie: Almere
Rechtsvorm: BV
Hoelang: Bijna 1 Jaar
Website: www.rss-nanocoatings.nl

Wil je ook een interview plaatsen op onze website? Laat het ons hier weten en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de voorwaarden te bespreken.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en nieuwe interviews? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan ook GRATIS het E-boek ‘Social Media voor Ondernemers‘.