Ruth

Ruth Sinkeler is expert in Sexy leiderschap & change. In 2014 heeft ze de visie van Sexy Leiderschap en de bijbehorende 5 stappen methode ontwikkeld en beschreven in haar boek Sexy Leiderschap, wordt Sexy & Succesvol in 5 stappen. Vanuit deze methodiek geeft ze motivational speeches, trainingen, coaching en leidt retreats in Suriname en Ibiza.

Hoe ben je op je bedrijfsnaam gekomen?

Eigenlijk heel spontaan. Ik was in London destijds en dacht: wat wil ik nu eigenlijk uitdragen met mijn bedrijf? Zo kwam ik op Change en werken en leven vanuit Passie. Dus ik speelde met de termen change, passion impact en leadership. En dat is CLIP geworden. Change through Leadership, Impact and Passion. Als je ontdekt wat je ware passie is, wat jou echt drijft en motiveert. Je wordt je bewust van de impact die je nu maakt met wat je doet en de impact die je wilt maken en je gaat werken aan je persoonlijk leiderschap, dan komt er een change. Hoe dan ook en doorgaans positief!

Waarom ben je ondernemer geworden?

Ik ben opgeleid als Mensendieck Therapeut. Tijdens die studie word je klaar gestoomd om ondernemer te worden. Je eigen praktijk te hebben. Ik heb dus nooit wat anders gedaan en ben nu al 18 jaar ondernemer. Ik weet niet anders en zou ook niks anders willen.

Hoeveel uren steek je wekelijks in je onderneming?

Op dit moment steek ik heel veel tijd in omdat ik het aan het kneden en vormen ben tot mijn ideale onderneming met diensten waar ik ook zelf heel veel plezier aan beleef en energie van krijg. Ik ben er gelukkig bijna. De administratie heb ik geminimaliseerd door te werken met een webshop. Als mensen diensten bij mij inkopen, rekenen ze af in de webshop en ontvangen ze automatisch een factuur die direct geboekt wordt in mijn admin systeem. Ik heb er dus geen omkijken meer naar. In promotie via social media en live netwerken steek ik graag tijd.

Wat zijn de grootste problemen waar je tegen aan bent gelopen met je onderneming?

Sexy Leiderschap is natuurlijk nog geheel onbekend bij het grote publiek, corporates en MKB ondernemers. Ze zien dus nog niet de zeer nuttige meerwaarde voor hun functioneren, personal succes en happiness en ondernemerschap. Dat begint
nu langzaam maar zeker wel te komen. Interviews als dit helpen zeker mee. Het is een lange adem dus. Gelukkig weet ik dat de methode werkt en dat er ook al wel mensen mee geholpen zijn. Dus ik ga lekker door. Sexy Leiderschap maakt mij en anderen happy met wat we doen, wie we zijn en hoe wij ons leven, carrière en ondernemerschap zo ideaal mogelijk willen inrichten. En dat is belangrijk.

Hoe zie je de toekomst voor jou in?

Ik ben mijn focus aan het verleggen van ZZP/MKB naar grotere corporates en internationaal. Ik ben mijn website nu aan het omzetten naar primair engels en spreek mijn internationale netwerk aan. Ook ben ik op dit moment in een internationale samenwerking verkenning fase die heel mooi past bij mijn ambities. Ik blijf nog wel voor ZZP en MKB werken, alleen zijn zij niet meer mijn primaire doelgroep. Internationaal liggen mijn ambities en ik ben bezig met leiderschap retreats en events. Dat is spannend en een echte uitdaging.

Wat voor advies zou je geven aan andere ondernemers?

Doe het niet alleen, schakel hulp in als je er niet uitkomt. En investeren in jezelf als persoon is even belangrijk zo niet belangrijker dan investeren in je bedrijf. Jij BENT je bedrijf. OOK als je een hoge positie in loondienst hebt.

Bedrijfsnaam: CLIPcoaching
Dienst: Leiderschap training, motivational speaking en coaching
Locatie: Amsterdam
Rechtsvorm: Eenmanszaak
Hoelang: 4 Jaar
Website: www.clipcoaching.nl

Wil je ook een interview plaatsen op onze website? Laat het ons hier weten en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de voorwaarden te bespreken.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en nieuwe interviews? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan ook GRATIS het E-boek ‘Social Media voor Ondernemers‘.