nicky

Nicky is 31 jaar en is al 4 jaar eigenaar van Nickykookt, een cateringbedrijf. Koken is haar hobby en ze heeft besloten voor zichzelf te beginnen en van haar hobby haar werk te maken.

Hallo Nicky, waarom ben je ondernemer geworden?

Ik hield me al jaren bezig met catering. Koken was mijn passie en leek het me een logische stap om voor mezelf te beginnen. Dat is goed gegaan want mijn onderneming bestaat nog na 4 jaar en ik heb nu 2 mensen in dienst voor 20 uur per week. Ik werk minimaal 30 uur en maak soms 80-100 uur per week. Ik heb dagen dat ik 16 uur werk.

Hoe ben je aan klanten gekomen toen je begon?

Ik had een groot netwerk. Mijn vader heeft in de politiek gezeten dus ik had ook wat openingen. Daarnaast, als ik ergens de catering verzorgde, kreeg ik vaak nieuwe opdrachten.

Wat is het grootste probleem geweest waar je tegen aan bent gelopen met je onderneming?

Na 2 jaar vanuit huis werken, ben ik verhuisd naar Fashion Dome. Ik heb daar een ruimte helemaal verbouwd met een nieuwe keuken en ben de lunch gaan draaien. Maar na al die investeringen ben ik mijn drive kwijt geraakt. Ik miste het cateren: de catering bij mensen verzorgen, de aankleding, verlichting, tenten, etc regelen. Daarom heb ik in 2014 besloten mijn diensten uit te breiden. Ik faciliteer nu de receptiedienst bij Fashion Dome en ga vanaf januari een samenwerking aan met een wijnhandel.

Heb je een strategie voor je bedrijf en hoe voer je deze uit?

Nee, ik ga op mijn gevoel af en pak eigenlijk aan wat op mijn pad komt en dan kijk ik of ik dat kan. Zo organiseer ik maandelijks samen met Jacob Honing ‘Netwerken Almere’, een netwerkborrel en zet ik me wel eens met mijn cateringbedrijf
in voor goede doelen.

Voor welke risico’s wil je andere ondernemers waarschuwen?

Niet te veel investeren als je het nog niet terugverdiend hebt want je kan niet zomaar stoppen als het niet goed gaat. Als je het stap voor stap doet, heb je veel meer controle over je investeringen. Je moet eerst goed zijn in iets voor je kunt uitbreiden.

Bedrijfsnaam: Nicky Kookt
Dienst: Catering
Locatie: Fashion Dome Almere
Rechtsvorm: Eenmanszaak
Hoelang: 4 Jaar
Website: www.nickykookt.nl

Wil je ook een interview plaatsen op onze website? Laat het ons hier weten en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de voorwaarden te bespreken.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en nieuwe interviews? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan ook GRATIS het E-boek ‘Social Media voor Ondernemers‘.