Ketty is Française en woont nu 10 jaar in Nederland samen met haar dochter. Ze is afgestudeerd in Marketingstrategie en talen, is profesionele danseres geweest, was bijna 10 jaar lang voorzitter van een stichting die ze zelf heeft opgericht en is nu specialist in het ontwikkelen van marketingcampagnes en het uitbreiden van diensten naar het buitenland (België en Frankrijk).

Hallo Ketty, waarom ben je ondernemer geworden?

Ik heb marketing gestudeerd omdat ik toen ik 18 was al wist dat ik iets voor mezelf wilde beginnen en was ervan overtuigd dat marketing me daarmee zou helpen. Ik ben altijd een duizendpoot geweest. Ik ben dan ook professionele danseres, choreograaf en docent geweest. Maar mijn passie lag in het bedenken en uitzetten van marketing campagnes.Toen ik verhuisd ben naar Nederland heb ik eerst in loondienst gewerkt om het land en de cultuur te leren kennen. Ik heb toen veel gewerkt met het buitenland. Na 6 jaar kwamen de ondernemerskriebels weer terug en ik ben 4 jaar geleden mijn onderneming begonnen.

Gebruik je sociale media?

Als (online) marketing adviseur kan ik er niet omheen. Ik heb Facebook, Twitter, Linkedin, een YouTube kanaal, stuur een nieuwsbrief en schrijf sinds kort een blog.

Heb je een strategie voor je bedrijf en hoe voer je deze uit?

Ja, ik heb een marketing-, actieplan geschreven en mijn strategie bepaald. Maandelijks kijk ik naar wat ik wilde bereiken, of ik eraan toe ben gekomen en op welke manier. Ik probeer me op deze manier zo scherp mogelijk te houden, wetende dat de markt waarin ik me positioneer heel erg beweeglijk is. Mijn aanpak is om stap voor stap te kijken of ik mijn doelen heb bereikt voor ik verdere stappen ga zetten.

Wat voor advies zou je geven aan andere ondernemers?

Wees zuinig met je kosten maar bezuinig niet op je investeringen qua marketing. Alle bedrijven waarvoor ik gewerkt heb en succesvol waren, hadden een marketing afdeling want ze wisten dat ze niet zonder expertise in marketing konden bloeien. Dat is mijn advies: vergeet niet dat je vakkundig bent in wat je doet maar niet deskundig kunt zijn op elk gebied en alles zelf kunt doen. Samenwerken en uitbesteden, kan helpen om verder te groeien.

Bedrijfsnaam: OndernemersBag
Dienst: Marketing
Locatie: Almere
Rechtsvorm: Eenmanszaak
Hoelang: 4 Jaar
Website: www.ondernemersbag.nl

 

Wil je ook een interview plaatsen op onze website? Laat het ons hier weten en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de voorwaarden te bespreken.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en nieuwe interviews? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan ook GRATIS het E-boek ‘Social Media voor Ondernemers‘.